Luontoretket alkavat äitienpäivänä

Äitienpäivänä 8. toukokuuta alkavat taas perinteiset luontoretket, joita opastaa tuttuun tapaan ympäristösihteeri Lasse Kosonen. Ensimmäinen retki 8.5. suuntautuu Iidesjärvelle, ja lähtö on Iidesjärven länsipäästä Lokintaipaleen kohdalta kello 10.

Järven linnustoon kuuluvat muun muassa naurulokit, silkkiuikut ja nokikanat. Tähän aikaan rannoilla kukkivat keltaiset käenrieskat ja peltokanankaalit. Sunnuntaina 22.5. on vuorossa Peltolammin-Pärrinkosken luonnonsuojelualue. Retkelle lähdetään kello 10 Peltolammin pohjoispään uimarannalta. Toukokuussa monet lehtokasvit kukkivat ja lehtolaulajien viserrys raikaa.

Lehtolaulajista alueella pesii esimerkiksi pajulintu, lehtokerttu ja sirittäjä. Lehtokasveista tyypillisiä ovat lehtokuusama, lehto-orvokki, lehtoimikkä, ja keltavuokko. Sunnuntaina 29.5. mennään Villilänsaareen. Tapaaminen on saaren parkkipaikalla kello 8. Alkukesän aamu on oiva ajankohta kuunnella koivikkoisen saaren lukuisten lintujen konserttia.

Linnustoon kuuluvat pyrstötiainen, sirittäjä, mustapääkerttu, kultarinta ja pikkutikka. Sunnuntaina 5.6. on Vihreän viikon retki Soukonvuoren uudelle luonnonsuojelualueelle. Lähtö on Niihaman ulkoilumajalta kello 13. Soukonvuoren luonnonsuojelualue Kauppi-Niihamassa on vasta perustettu. Vanha, lehto mainen kangasmetsä on kanahaukan ja pohjantikan elinpiiriä.

Nisäkäsla jistoon kuuluvat mäyrä, hirvi ja metsä- kauris. Luontoretket jatkuvat kesän mittaan. Retkiohjelmaa voi hakea toukokuussa esimerkiksi palvelupiste Frenckellistä, Frencellinaukio 2 B ja virastotalon aulasta. Ohjelma on myös internetissä www.tampere.fi/ymparistojaluonto/luonnonvirkistyskaytto. Retket ovat maksuttomia