Jo 110 vuotta täyttävä Kauppahalli on kaupungin maamerkki

Kauppahallista löytyy kaikkia elintarvikkeita, mitä ihminen tarvitsee. Täällä on moneen markettiin verrattuna kodikas ja ystävällinen palvelu. Kauppahalli on myös Tampereen tärkeimpiä turistikohteita, sanoo leipäkauppoja tekevä Alli Sillanpää, joka tuntee Tampereen kauppahallin jo 40 vuoden asiakaskokemuksella.

Monipuolinen pienten elintarvikekauppojen keskittymä on muuttunut vuosien kuluessa perinteistä ja uutta yhdistäväksi ostoskeskukseksi, josta löytyy myös muita palveluita. Se on Tampereen lähiruuan keskus.

Sillanpää ei ole mielipiteensä kanssa yksin. Kauppahalli, joka rakennettiin 110 vuotta sitten kaupungin keskustan komistukseksi, keräsi pari  uotta sitten peräti kaksi miljoonaa käyntiä. Laskureilla mitatut lukemat ovat yhä suuria. – Jos haluat tavata tuttuja, Kauppahallista löydät heitä armasti, vaikkapa sumpin ääressä, sanoo Reijo Salonen.

Hän on kulkenut näillä kulmilla jo 1960-luvulta lähtien. Sama mukava kiireettömyyden henki on säilynyt vieläkin. Halli on monelle amperelaiselle
tärkeä sosiaalisen kohtaamisen paikka. Kauppahallin kahviloissa ja penkeillä aika pysähtyy.