Kauppakeskuksen ankkureiksi Anttila, Sokos ja S-Market

Kauppakeskukseen on tulossa Anttilan ja Sokoksen tavaratalojen sekä S-Marketin ruokakaupan lisäksi mm. runsaasti muodin ja pukeutumisen liikkeitä. Liiketiloista on noin puolet vuokrattu.

Rakentaminen alkaa nyt katu- ja siltatöillä, kauppakeskusta päästään rakentamaan noin vuoden kuluttua. NCC ostaa kaupungilta tontit ja vastaa hankkeen suunnittelusta, rakennuttamisesta, rahoituksesta, tilojen vuokrauksesta ja myynnistä sekä rakentamisesta. Vuoden 2014 loppuun mennessä Hämeenlinnan ydinkeskustaan valmistuvat kauppakeskus, pysäköintilaitos sekä pääosa noin 200 asunnosta.

”Keskus on nyt entistäkin merkittävämpi, sillä ostovoima on kasvanut ja tasainen väestökasvu on luonut varman pohjan asuntojen kysynnälle.

Kaupungin kannalta kyseessä on koko keskusta-aluetta ja sen palveluita koskeva merkittävä kehitysvaihe”, toteaa Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo. Hankkeen kokonaisarvo on n. 150 milj. euroa, josta kauppakeskuksen osuus on yli 100 milj. euroa. Kokonaislaajuus on n. 83.000 brm2, josta kauppakeskuksen osuus on n. 37.000, pysäköintilaitoksen n. 25.000 ja asuntojen n. 21.000 brm2. Autopaikkoja keskukseen tulee n. 800 kpl.

Kauppakeskuksessa vuokrattavaa tilaa on n. 26.500 neliötä, josta noin puolet on jo vuokrattu. Suurimmat toimijat ovat Anttila, Sokos ja S-Market. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet myös Hämeenmaan ravintolat, Lindex, VeroModa, Jack&Jones, Vila, Only, Name it ja Change.
– Tälle hankkeelle on olemassa selkeä tilaus ja useita sopimusneuvotteluja on parhaillaan käynnissä. Erityisesti muoti- ja vaatetusalan yrittäjät ovat olleet kiinnostuneita, NCC Property Developmentin projektijohtaja Markus Salmela kertoo.