Hämeenlinnakeskuksen peruskivi muurattiin

NCC:n kehittämä Hämeenlinnan moottoritien päälle rakennettava kauppakeskus avaa ovensa lokakuussa 2014. Rakentaminen käynnistyi huhtikuussa, mutta hankkeen merkittävyyttä korostava peruskiven muuraus tapahtui tänään, 29.8.2012. Mukana oli Hämeenlinnan kaupungin johto sekä hankkeen avainhenkilöt.

Hämeenlinnakeskukseen rakennetaan kauppakeskuksen lisäksi myös neljä kerrostaloa. Kohteen rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2012, ja sekä kauppakeskus että pääosa asunnoista valmistuvat vuoden 2014 loppuun mennessä. Rakentaminen on edennyt perustus-  ja maanrakennustöiden jälkeen näkyvämpiin rakenteisiin, kun katteen viereen on alkanut nousta kauppakeskuksen pysäköintikerrosten runkoa.

Hämeenlinnakeskus laajentaa kaupungin keskustaa länteen ja yhdistää samalla kaksi kaupunginosaa. Kaupallisten palveluiden tarjonta monipuolistuu ja kaupunkilaisille syntyy kokonainen kortteli uusia kaupunkitiloja ja kohtaamispaikkoja.
Kauppakeskukseen odotetaan yli 6 miljoonaa kävijää vuosittain.
Kauppakeskuksen vaikutusalueeksi voidaan katsoa lähes koko Etelä-Suomi, sillä Tampereelta, Lahdesta, Hyvinkäältä ja Helsingistä on alle tunnin ajomatka Hämeenlinnaan.